top of page

Jeg har lært en livsform, der gør, at jeg kan være rolig og ædru selv når vanskelige følelser opstår.

I de sidste 15 år har jeg været velsignet med ædruelighed og evnen til at undgå at spise på mine følelser, når jeg er ophidset eller har det ubehageligt. Jeg har lært en livsform, der gør, at jeg kan være rolig og ædru, selv når vanskelige følelser opstår. I dag er en af disse dage. Jeg vågnede træt og irriteret uden nogen særlig årsag . Jeg har i løbet af de sidste 8 uger haft meget travle dage, herunder besøg af mine svigerforældre, passet en vens kæledyr, hjem og have. hjemme igen opdagede jeg, at der var ting, der skulle gøres der, og mine to naboer bad om min hjælp. Men for det første havde jeg brug for at slappe af og tage det roligt. Jeg var nødt til at holde op med at prøve at være helgen, og forsøge at passe på alle andre og i stedet være i mit eget hjem i 24 timer. Jeg var nødt til at trække vejret, samle mig selv og få ordnet lidt  derhjemme.  Fordi dette program har gjort det muligt for mig at sidde stille, gjorde jeg det 


Det er et liv i service. Jeg er dog nødt til at sætte min ædruelighed og sindsro først. Jeg er nødt til at sørge for  min madplan og mit eget liv, før jeg kan hjælpe andre. Så i går ignorerede jeg SMS'er  fra to naboer, der bad mig om en tjeneste, og om jeg ville lufte deres hunde. Jeg tog en timeout, og jeg fik ordnet mine ting. 36 timer senere havde jeg energien og med Guds hjælp kunne jeg ringe til mine naboer. Programmet har lært mig, at der ikke er noget mere værdifuldt og vigtigt end service ansigt til ansigt eller i det mindste stemme til stemme på telefonen. SMS'er og beskeder på sociale medier virker ikke for mig, fordi det er umuligt at fornemme hvor vigtigt noget.


En af de ting, der skete herhjemme var, at vi fik besøg af en lille mus. Jeg fik det så ubehageligt. Min hud klør bare ved tanken om, at den  kan have løbet op og ned ad mine ting, mine bøger og mine bløde møbler. Jeg kan ikke lide at se dens efterladenskaber på mit gulv. Jeg må sige, at min mand har været en urokkelig støtte. Han er meget bedre end mig til at være rolig og gå systematisk til værks på udkig efter vores besøgende. Den dag, jeg så musen, frøs jeg på stedet, og var ude af stand til at tage det roligt. Jeg råbte ikke, men sagde straks til min mand kl. 4 om morgenen, “ Der er en mus i stuen. ” Han gjorde det rigtige ved at ignorere mig og sove videre. 


Heldigvis huskede jeg Gud 


Jeg huskede på det, som står i litteraturen; “ Vi slapper af og tager det roligt ” (Side 86, Anonyme Alkoholikere). Jeg mener, den mus er ikke er et monster. Den mus er minut og sød. Men fordi jeg havde set den, set hvordan det løber fra gangen til loungen, følte jeg mig ude af stand til at gå på gulvet. Men jeg åndede. Jeg sagde til Gud, du bliver nødt til at hjælpe mig med at slappe af og gå omkring min regelmæssige tidlige morgenrutine. Jeg var nødt til at bruge mine bønner og min mantra. I øjeblikket er min mantra ordet Gud, der beroliger mig. Jeg sagde det igen og igen bevidst, og det fjernede mig frygt og ophidselse omkring at have skadedyr i huset.


Da jeg badede, som jeg plejer, troede jeg, at det kun var naturen. Jeg er natur, og for 20 år siden byggede mennesket murhuse oven på det, der plejede at være skoven og en lille flod her. Selvfølgelig kommer nogle gange udendørs indendørs. Dette hjalp mig med at slappe af. Bill W, grundlægger af Anonymous Alcoholics, skrev om at skulle tale sig selv i følelsesmæssig nøgternhed (Pg 288, som Bill ser det). Det var hvad jeg var nødt til at gøre meget tidligt om morgenen. Jeg skulle ringe til min sponsor, og jeg ringede til min sponsor. Før det, i badet, havde jeg imidlertid brug for Gud i de tidlige timer af morgenen. 

Jeg havde brug for bønner, jeg havde brug for mantra, og jeg var nødt til at bede om den rigtige tanke og handling


Jeg var konstant nødt til at minde mig selv om, at denne verden hører til alle dyr og alle mennesker. Denne mus er Guds skabelse, og den har ret til at vandre Guds planet, ligesom jeg har friheden til at vandre planeten. I dag er vi på den sidste rejse med jagt efter musen. Vi er i det sidste rum i huset, garagen. Det er minimalistisk og meget rent. Min mand synes, det er rodet, og der er for mange ting i det. Vi har forskellige perspektiver på det. Men jeg fjernede en masse andre ting i garagen, som jeg gerne vil holde fat i. Jeg ved ikke, om vi bliver for forhastede med at tømme garagen. Men jeg ved, at den tavse hvisken i mig er, at intet af det betyder noget, og dette er et luksuriøst ikke-problem. Også dette skal passere. Nogle af disse ting kan sælges, og nogle af dem kan gives væk som store poser med sand, som vi havde rester fra, da vi fik vores indkørsel. Nogen vil nyde dem, nogen vil nyde nogle gåstøvler, som vi havde brug for til vores arbejde og nogle plimsolls, som vi fandt. Så alt er godt. Jeg har ikke været nødt til at spise, og jeg nød foråret rengøring af garagen.


En gang i tiden ville mit liv have bestået af, at jeg blev lammet af den mus og blev lammet af tanken om at gå gennem hvert rum systematisk rydde den ud. Jeg ville aldrig have været i stand til det. Jeg ville have været for bange for, at musen måske løber tør. I stedet ville jeg lige have købt 10 poser slik og rig chips og fyldt mig med dem, bange for at gøre noget. Men her er vi i dag, selv når min mand gik ned i garagen i eftermiddag, efter at jeg havde haft en lur. Jeg spurgte ham, hvor han skulle hen. Han sagde, jeg går i garagen. Det er det sidste rum, vi har brug for at rydde ud og ud af intetsteds. Jeg sagde: Skal jeg komme og hjælpe? Han sagde, ja, det ville være rart. Jeg rullede øjnene stille til mig selv. Men jeg rejste mig stadig, og jeg gik ned, uden at han vidste det. Jeg sagde lige, hvad vil du have, at jeg skal gøre? Og han fortalte mig, og jeg gik videre med det. 


Disse ting er vigtige for min sindsro og min ædruelighed:


For at være nyttig gør jeg ting, jeg ikke ønsker at gøre, for at konfrontere frygt - vanvittig frygt for små væsener - for at føle ubehag i min hud, at påberåbe sig programmet og Gud, at sige mine bønner og fortsætte med at gøre livet uanset Mr. Mouse, der kommer i huset. Jeg var ikke nødt til at pakke alle mine tasker, flytte et eller andet sted for at kalde leje-til-dræb og lave et stort drama ud af det. Jeg bor med en mus i huset, ædru og stille, og livet er godt.

Comments


bottom of page