top of page

Jeg måtte overgive mig


I had to surrender

Så langt tilbage, som jeg kan huske, blev jeg fascineret af mad. ” Dette er, hvad jeg hørte den unge kvinde, der bar denne besked om bedring til mig, og jeg vidste bare, at hun vidste det. Jeg vidste, at hun forstod, at så meget som jeg ville kontrollere min spisning, så jeg ikke ville lægge mere vægt på, jeg kunne bare ikke. Jeg vidste, at hun forstod, hvordan jeg ville sove om natten og desperat håbede, at i morgen ville være anderledes, drømmer om, at jeg i morgen ville vinde kampen mod mad og fortvivle over, at jeg aldrig ville tabe mig. Jeg vidste, at hun forstod, at jeg aldrig nogensinde vandt den kamp, altid på et tidspunkt på dagen ville jeg bare give efter og begynde at spise og ikke være i stand til at stoppe. Jeg vidste, at hun forstod, at jeg havde slanket og kæmpet med mad hele mit liv.


Da jeg mødte hende, var jeg overvægtig og havde været det meste af mit liv. Det var 10 dage før min 23. fødselsdag og et år før jeg skulle giftes med en mand, der fortalte mig, at han elskede mig. Selvfølgelig kunne jeg ikke tro på ham, fordi han ikke vidste, at jeg lyver om min spisning og stjæle penge og mad, og jeg tænkte, at når han fandt ud af, at han ville forlade mig. Min vægt påvirkede min evne til at leve mit liv. Jeg kæmpede med min dans, som jeg elskede, og gik ondt. Jeg havde store planer for mit liv. Jeg havde opnået en kandidatgrad på universitetet og var sikker på, at jeg ville gå meget langt, bortset fra at hele verden var imod mig, fordi jeg var fed, og de kunne tydeligvis ikke se forbi pakken. Min forældres ægteskab var lige brudt sammen, prinsesse Diana døde, brudekjoler i størrelse 24 var meget grimme, og jeg havde bare ikke en anden diæt i mig. Dette var alle grunde til at synes synd på mig selv, og jeg troede, at jeg var færdig med, at der ikke var noget håb om, at jeg nogensinde nåede mine store drømme og ambitioner.


En anden grund til at synes synd på mig selv var, at jeg ikke kunne forblive tynd gennem træning eller opkast. Jeg troede virkelig, at vægten var mit eneste problem. Dette var det punkt, hvor løsningen blev tilbudt mig, og fordi jeg var så desperat efter at tabe sig, blev jeg helt solgt. Jeg var så klog, at jeg troede, at jeg helt ville esse denne bedring. Tolv trin? Let. . . Giv mig den store bog (Anonyme alkoholikere), Giv mig tolv uger og noget nyt brevpapir, og jeg vidste, at jeg ville bestå testen og derefter lære alle andre, hvordan man gør det endnu bedre. Desværre for mig og for menneskene omkring mig var det ikke den holdning, hvorpå man kunne tackle denne livsstil. Der var ingen overgivelse i min holdning til “ Jeg kan finde ud af dette for mig selv ”, og mens jeg tabte meget vægt, det viste sig ikke at være et problem.


I sidste ende svaret for mig, og det tog år og år for mig at komme dertil, var ikke i fødevareplanen, møderne eller litteraturen. Det var ikke ved at kende de tolv trin eller endda forstå de tolv trin, men det var ved at øve de tolv trin. Det var ikke ved at have en sponsor, men faktisk at være i stand til at blive sponsoreret. Det var ikke i at være i stand til at recitere bøn fra tredje trin, men i faktisk at stole på og overdrage min vilje og mit liv til en højere magt. Jeg var nødt til at komme til et punkt med at forstå, at hvor det står, at “ vi er uden for menneskelig hjælp ”, viser det sig, at jeg er et menneske, og jeg kan ikke ordne mig selv. Jeg var nødt til at give slip på al den intelligens, jeg troede, jeg havde, al “ figurering-it-out ” og al “ hård uafhængighed ”. Jeg var nødt til at bede om hjælp, jeg var nødt til at følge retning fra de mennesker, der fik det godt, og jeg var nødt til at stole på min højere magt. Jeg måtte overgive mig.


Ved Guds nåde kan jeg nu sige, at jeg er edru og lever mit liv så godt jeg kan, ifølge de tolv trin og de tolv traditioner. Problemet var ikke min vægt eller mad, det var mig, og AEA er hvor jeg fandt løsningen. Min mand og jeg fejrer snart vores tyvende jubilæum, og jeg har et smukt og fuldt liv. Hver dag har jeg en mulighed for at være tilgængelig for at være til maksimal service for Gud og andre. Jeg er evigt taknemmelig for den første kvinde, der delte sin historie med mig, min sponsor og alle de andre mennesker i AEA, der har været tålmodig og generøs med mig undervejs. Jeg lever ikke mit liv i disse dage med store drømme eller ambitioner, fordi jeg har fundet mit formål. Mit primære formål er at fortsætte med at forblive edru i dette fællesskab af Anonyme vanedannende spiser og at bære budskabet om bedring til dem, der har brug for og ønsker det. Det er et fantastisk liv.


Comments


bottom of page