top of page

At finde svaret


Finding the answer

Jeg har boet i New Zealand de sidste 12 år, jeg er født og opvokset i Somerset, England. Mine forældre drev dagpleje i vores hus i det meste af min barndom, og jeg fik tætte venner der, men  følte mig stadig isoleret og anderledes end alle andre.


Jeg har altid elsket mad. Da jeg var barn, måtte vi forsyne os fra skabene derhjemme, uden nogen restriktioner. Jeg tror, at en normal spiser bare ville spise indtil de var mætte, men jeg kunne ikke stoppe. Jeg lagde ekstra mad i mors indkøbskurv og ville sluge rester om natten med mine venner. Min vens far ejede en pub, og når de halvtomme tallerkner kom retur, ville jeg pille og spise resterne til mine venners forbavsede ansigter.


Så langt tilbage som jeg kan huske, følte jeg mig irriteret og utålmodig med mennesker. Jeg ville afbryde og korrigere lærerne på skolen og have rasende skænderier med min familie, og så senere fortælle dem, at jeg elskede dem. Jeg levede i en fantasiverden. Min yndlings tid i skolen var når vi skrev historier og skuespil. Mine følelser var en rutsjebane, op og ned. Mad fik mig til at føle mig bedre tilpas, lindrende al angst. Jeg indså aldrig, hvor afhængig jeg var af mad, indtil det blev meget værre.


Som 13-årig opdagede jeg alkohol og narkotika, hvilket udløste en meget hurtig spiral til afhængighed. Mit skolearbejde led, da jeg troede, at jeg havde forladt skolen. Jeg blev meget promiskuøs og endte på meget farlige steder. Jeg stjal fra mine forældre og forsøgte selvmord. Dette var alt sammen en del af den samme sygdom af afhængighed. Den besættelse af mad var der altid. Selv når min mund var for tør på grund af stoffer til at spise, fantaserede jeg om at spise og binge senere.


Som teenager blev jeg overvægtig, men kunne ikke holde op med at spise, så jeg var glad, da alkoholen fik mig til at kaste op og maden var væk. Flere af mine venner betroede, at de var bulimikere, og jeg følte mig i hemmelighed jaloux. Jeg ved nu, at det var sygdommen i mig, der ønskede at være tynd.


Jeg har altid troet, at en frisk start ville hjælpe mig med at få mit liv til at hænge sammen, så  jeg bevægede mig konstant over hele landet og endte altid i det samme rod som før. Det sidste træk var at rejse til New Zealand. Jeg kom ind i Anonyme Alkoholikere i Wellington og derefter i Christchurch. Mange omkring mig blev glade, men min spisning blev værre. Jeg spiste mine bofællers mad til deres børn, og måtte tigge arbejdsformidlingen om ekstra penge på grund af mine binges.


En dag bad jeg en dame om at være min AA sponsor. Hun fortalte mig sin historie, og hun sagde, at hun ville gå til alt-du-kan-spise buffet og ikke kunne stoppe. Jeg kiggede ned på sandwichen og chokoladekagen foran mig. Det virkede pludselig så indlysende! Min mave føltes som om den var blevet udhulet og jeg ville græde, men samtidig vidste jeg ikke var alene.


Jeg begyndte at gå til møder og har været i gang lige siden. I starten følte jeg, at jeg ikke var så slem, da min druk og stofhistorie var værre. Men mere spisning var den ultimative overbevisende. Da jeg fandt mig selv sammenkrøbet ved floden Avon, mens jeg proppede budding ind i min mund i mørket, vidste jeg, at jeg havde et problem.


Jeg ville ikke være her i dag uden en fantastisk sponsor, fællesskabet og min højere magt. Jeg ved, at mit problem i dag er afhængighed af fødevarer, men at der er en løsning i de tolv trin. Mit liv er helt anderledes. Jeg har ikke den besættelse at spise - en dag ad gangen. Jeg har arbejdet på den samme arbejdsplads i fem år og anses som en pålidelig medarbejder i teamet. Når der er et problem i hvilken som helst del af mit liv, ser jeg det i øjnene, og ved at der altid er en løsning. Jeg betaler min husleje og regninger, har et forhold til min familie, og er brugbar. Jeg behøver ikke at løbe væk mere, fordi dette program har vist mig, hvordan jeg kan leve et ærligt liv - bedre end i mine vildeste drømme.

Comments


bottom of page