top of page

Jeg kigger ikke længere ind udefra

I am no longer looking in from the outside

Jeg havde en følelse af isolation og ensomhed, som havde været med mig fra barndommen. Som overvægtig barn fortsatte jeg med at være en overvægtig voksen.


Jeg led af massiv angst og senere i livet med depression. Hvis jeg blev spurgt, hvordan jeg havde det, ville jeg svare "fint", men indeni havde jeg det forfærdeligt. Jeg husker, at jeg følte mig deprimeret i mine sene teenageår og senere fik fødselsdepression, da mine børn kom til verden. De mængder, jeg spiste på de tidspunkter, steg og det gjorde min vægt også - jo mere jeg spiste, jo værre følte jeg; jo værre jeg følte, jo mere spiste jeg.


Jeg kom til vanedannende Eaters Anonymous, fordi jeg havde tabt mig og kom til en normal størrelse, men stadig ønskede at spise hele tiden. Alle sagde, hvor vidunderligt jeg så ud, men jeg følte ikke anderledes indeni. Og jeg vidste, at inden længe ville jeg sætte vægten plus mere på igen. Jeg indså, at hvad der var galt med mig - slankekure var ikke svaret. I slutningen af mit måltid føltes livet som en lang sort tunnel, der blev mørkere og smallere.


Mens jeg sad til møder, hørte jeg om anden halvdel af første skridt - at mit liv var uoverskueligt. Medlemmerne fortalte om deres spisning, men også om, hvordan de følte sig, og hvordan afhængighedssygdommen havde påvirket deres liv. Jeg identificerede og kunne fortælle, at helbredelse var mere end bare at være en normal størrelse. De var glade og frie og levede livet udover hvad jeg kunne forestille mig.

Ved at gå til møder, arbejde med de 12 trin, have en sponsor og en højere magt i mit liv i dag, har jeg også lykke og frihed. Helbredelse har velsignet mig med en følelse af at være en del af livet, og jeg kigger ikke længere ind udefra.

Comments


bottom of page